mandag den 11. maj 2009

Eventyret i Galilæa

Så kom tiden, da et nyt eventyr skulle begynde for den glade og spændte flok unge, friske danskere i det Hellige land.

Det var det herrens år 2009, solen stod højt på himlen, humørmeteret viste grøn, bilen var pakket og sangstemmerne smurt.
Første stop var Nazareth village. Her mødte jeg to små, velkendte prinser fra Jaffo, og efter historien om Jesus liv i Nazareth undersøgte vi, om der var noget spændende i den dybe, smukke ønskebrønnen.

Vi fangede ikke nogen drager eller guldfisk, men pludselig var vi på et nyt slot.På dette slot, der er en by på mere end 2000 år, og hvor Jesus og hans far måske har gået og arbejdet, fandt prinserne og jeg en vaske ægte prinsesse, der bliver båret af sin stærke og tapre ridder.

Og som en ægte prinsesse på et rigtigt slot er der selvfølgelig også ægte soldater med rigtige luftgevær ved alle udkigsposter. Faktisk har selveste korsridderne siddet og beskuet landet fra denne udkigspost, før vi kom frem.

Efter så mange slotte og borge og klatreture og laaaange historier må selv prinser og prinesser vaskes lidt. Og hvad er bedere egnet til dem end 42 grader varme pools? Selv disse emmer af historie og fornemme folk. Hvem ved, om kejser Titus fra Rom har vasket sit majestætiske legeme i disse vande? Badehusene og byen her er i hvert fald fra hans tid.
Man skal passe på ikke at gå i den forkerte pool, for så kan det være, at ende på eventyret bliver meget pludselig. På den anden side, er disse langnæbede dyr (også kaldet krokodiller) meget gode at have i voldgraven, som beskyttelse mod uvelkomne gæster.

Selv som prinsesse kan livet somme tider hænge i en meget tynd tråd. Her er et prinsesseliv i hvert fald lagt over i soldatens stærke hånd.

Fra det høje slot til det mørke dyb ved Libanons grænse måtte vi på dette eventyr.

Og så gik turen hjem, så vi kunne varme os ved lejrbålet med lovsang, skumfiduser og god dansk hygge(-:
Som ægte prinsesse, kan man ikke ligge sig i silkelagenerne og lugte af røg, så vi tog os lige en lille god-nat-dukkert.

På lykkeligste vis kom vi alle - 7 piger, Olsen og gutten i midten af billedet her, levende igennem eventyret i Galilæa. Jeg siger tak for en helt fantastisk tur, og ønsker, at vi alle må leve lykkeligt til vores dages ende.

Til dem, der gerne vil vide mere og bibelske steder osv. i det nordlige Israel, henviser jeg til Galilæaturen i november.

Ingen kommentarer: